категорії: новина блоґ-запис

Вечір старовинної української музики у Руському клубі «Культ РА»

теґи: ансамбль ім. К. Чечені, етнічна музика, колісна ліра, концерти Київ, концерты киев, куда пойти киев, музика афіша, музика бароко, події Київ, теґи: Афиша Киев, українська старовинна музика, українські пісні

 

20 квітня о 19.00 у Руському клубі «Культ РА» відбудеться вечір старовинної української музики у Руському клубі «Культ РА». Ви почуєте вишукані композиції, що належать до так званої "гетьманської доби" – епохи становлення та розквіту українського бароко XVI –XVII ст.


Концерт відкриє для слухачів не усім знані європейські світські взірці української музики. Адже поруч з фольклорною, народною музикою та літургійною – високого розвитку досягло створення музики міської, що виконувалась у колі ясновельможних осіб, у маєтках та будинках міської знаті. Українські музиканти успішно працювали на території Західної та Східної Європи, а їх інструментальні мініатюри можна зустріти у європейських табулятурах – Люблінській, Лейпцігській, Братиславській тощо.


Наразі рідкісні перлини з колекційних зібрань доступні усім слухачам. Зокрема, на концерті Ви почуєте музичні твори польсько-литовського періоду України, коли вона входила до складу Речі Посполитої: барокові обробки українських давніх пісень, канти з "Граматики мускійської" Миколи Дилецького, світська музика, що виконувались на шляхетних придворних балах (Русинський танок, Гайдук, Віланела, танці з табулятури Войцеха Длугорая тощо), сюїти для лютні Матеуса Вайселя, а також твори із анонімних рукописних збірок.

У майстерному виконанні музикантів Яреми Шевчука та Олексія Кабанова, учасників Ансамлю старовинної музики ім. Костянтина Чечені ці мелодії, сповнені вишуканості, прозвучать на історичних інструментах, що найкраще передають дух «елегантної» епохи – латинська кобза, ладова ліра, лютня, харді-гарді (колісна ліра), близькосхідний уд, а також духові – блок-флейти, сопілки.

Музику витонченої доби доповнить вишуканий смак страв Руського клубу «Культ РА». Пропонуємо до Вашої уваги страви, що у поєднанні з музикою дозволять відчути себе у атмосфері кращих традицій розкішних світських застільних трапез XVI – XVII ст. Радимо скуштувати ніжне та соковите філе вусатого сома, підкопченого в сіні (150/100/50 г – 145 грн). Філе сома коптиться на сіні та духмяних травах, до нього пропонуємо гарнір, що складається із тушкованих моркви, селери та печериць. До страви подається вершково-гірчичний соус.

Також для шанувальників риби – яхнія зі струга благородної річкової форелі (140/60/30 г – 136 грн) – форель запікається з буряком та селерою і подається до Вашого столу одразу на пательні.

Щоб повністю зануритися в атмосферу і дух епохи, особливо рекомендуємо скуштувати страви, які були традиційними для України протягом минулих сторіч. Наприклад, пшениця, за таємним рецептом (200 г, 95 грн) – органічна цільнозернова пшениця, яку приготують з білими грибочками, морськими делікатесами або ж бичачим серцем на вибір.
Одна з найвагоміших страв для особливих випадків – «Зі стріли до столу», – звабить найвибагливіших гурманів: запечений качиний окіст із соковитою грушею та вишневою поливкою (150/100/50 г – 139 грн).
Також до Вашої уваги найкоштовніші вина нашої винної карти – «Перлина степу», біле сухе від ТМ «Князя Трубецького» (100 мл/0,75 мл – 60 грн/450 грн) або «Мускат білий червоного каменю» , біле кріплене від ВК «Массандра» (0,75 л. пл/330 грн).

 


Насолоджуйтеся гарною музикою та якісними стравами у найсамобутнішому ресторані Києва!

Резерв столиків за тел.:

+38 (044) 331 59 48,
+ 38 (067) 231 80 16

Місце: Києва гора, вул. Володимирська, 4

Послухати гурт