Стихія ірландської музики разом із легендарним київським фолк-гуртом Rún

теґи: Україна, афіша, жива музика, здорове харчування, культура, органіч, ресторан, ресторан Київ, рідновір’я, сироїдство, слов’яни, україна-русь, українська кухня, українська музика, український ресторан, фолк-гурт "Рун", язичництво, ірландська музика

У переддень зимового сонцестояння 21 грудня у  Руському клубі «Культ РА» гратиме сонячна кельтська музика –  авторські обробки традиційних ірландських, шотландських та інших мелодій, яким незмінно притаманні особливий настрій захоплення, життєлюбства та оптимізму. Емоційні джиги, романтичні ейри та вальси, мелодії що дивують  особливою гармонією, яскравістю, виконані на традиційних інструментах – бузукі, мандоліна, боуран, тін вісли, лоу вісли та  ін.

«Rún» – з гельської: таємниця, загадка; в зверненні «a rún» – коханий, кохана. Київський фольк-гурт Rún ("Рун"), починаючи з 2001 р., досліджує та виконує традиційну музику ірландців, шотландців та інших народів кельтського походження у тій формі, в якій вона існує зараз. Вивчаючи та відтворюючи автентичну манеру виконання з використанням традиційних, рідкісних в Україні музичних інструментів, учасники «Рун» також експериментують з поєднанням різних музичних напрямків та стилів, що робить їх музику ще цікавішою та неповторнішою. На формування музичного стилю гурту вплинули як традиційні ("Chieftains") та сучасні (Lunasa, Flook) ірландські фолькові гурти, так і академічна музична культура (Бетховен, Орф, Равель). Тому "Рун" органічно сприймається і в акустичних камерних залах, і на великій сцені, і в клубах та пабах.

 

Склад гурту:

Андрій Яковенко – бузукі, флейти, боуран

Микола Іванов – скрипка, мандоліна, альт, волинка

Тетяна Крючкова – контрабас

Сергій Каденко – гітара

 

Мальовничий вечір разом із музикою та стравами, що зігрівають серця і наповнюють радістю! Чекаємо на Вас)

 

Початок о 19.30

Адреса:

Києва Гора, Володимирська, 4

Резерв столиків

+38 (044) 331 59 48,

+38 (067) 231 80 16