категорії: блоґ-запис

Повернення Перуна

теґи: Культ РА, перун, Русь, Руський клуб «Культ РА», Україна, здорове харчування, клуб, Культ, культура, кумир, органічне, ресторан, ресторан Київ, рідновір’я, сироїдство, слов’яни, україна-русь, українська кухня, язичництво, Іdol

рідновіри

 

12 жовтня 2014 року о 11 годині на Києвій Горі відбуkjcm відновлення Кумира Перуна, якого намагались знищити невігласи з розташованого поруч приходу московської церкви.

Індра-Перун являє собою образ діда воїнів, першочоловіка, захисника і покровителя українського воїнства, а відтак і всіх українських косаків. Особливо доречно, що повернувся кумир Перуна напередодні свята косацької слави – Покрова.

Відновленням Кумира Перуна, ми Роду Орієвого сини Росини-Українці хочемо привернути увагу українського суспільства до величної культури та історії Руси-України.

 

Нагадаємо, що скульптурний образ (кумир) одного з найголовніших Богів українського Пантеону – Перуна, вперше було поставлено урочистою Всеукраїнською Ходою на День Незалежності у 2009 році поруч із Національним музеєм історії України на Києвій Горі. На цьому місці було давнє головне святилище Києва, де Богам-предкам складали шану наші прадіди і керівники нашої держави – Русі

Кумир Перуна, за ті три роки, що вже простояла на Києвій Горі (з 2009 – 2012) згуртувала навколо себе вірних Родові людей і тепер продовжить виконувати свою місію символу української духовності та покровителя косацтва.

  органічні страви від Культ Ра

Сподіваємось, що встановлення Кумира допоможе нашим воям зберегти волю та незалежність України.Відновлення Кумира Перуна стало кульмінацією свята Покрова на Майдані. Адже 11 і 12 жовтня на Майдані Незалежності проходив культурний захід – «Покрова. Козацький вишкіл на Майдані». В програмі заходу відбулись традиційні козацькі вправи та розваги. Всі охочі мали змогу перевірити свою спритність і вправність, а також познайомитися з народними промислами і ремеслами, придбати вироби майстрів, скуштувати традиційної української кухні від шеф-кухаря ресторану Руського клубу «Культ Ра» (одного з організаторів свята).