Дивовижний ханг від проекту The Snow 3 січня в Руському клубі "Культ РА"

теґи: Культ РА, Русь, Руський клуб «Культ РА», Україна, афіша, жива музика, здорове харчування, культура, органіч, ресторан, ресторан Київ, рідновір’я, сироїдство, слов’яни, україна-русь, українська кухня, українська музика, український ресторан, язичництво

Дивовижний ханг від проекту The Snow 3 січня в Руському клубі "Культ РА"

 

У найближчу п’ятницю 3 січня о 19: 30 – неймовірне звучання хангу у виконанні проекту The Snow. Анатолій Гернаденко вже встиг вразити слухачів усієї України своїм унікальним інструментом, взявши участь у півфіналі шоу «Україна має таланти 5», а також пограти разом з найбільш відомим гравцем на хангу Девідом Сварупом.

 

Ханг – інструмент, що змушує повірити у своє неземне походження. Схожий на тарілку прибульців, він має сферичну форму, а звуки викликають космічні відчуття, створюють медитативний потік. Анатолій вже більше 10 років професійно грає на ударних та перкусії, тож, володіючи чуттям ритму, йому вдалося створити свій власний стиль, яскраву динамічну техніку та вигадливі «фішки». З особливо вдалого поєднання хангу та акустичної гітари народився чудовий проект The Snow.

 

Вперше ідея інструменту зародилася завдяки двом винахідникам із Швейцарії – Фелікс Ронер та Сабіна Шерер, що вирішили поєднати в одному інструменті індійський барабан гатам, гонг, індонезійський га мелан, дзвін та сучасні барабани зі сталі – пан. Так, у м. Берн у 2000 році з’явився наймолодший у світі інструмент – ханг. За однією з інших версій – це винахід тубільців Карибских островів, що накалювали стальні діжки на вогні, так звані стіл драми. Нині схожий інструмент виготовляється і в Україні, переважно з використаних газових балонів – глюкофони, дрім-драм, тонга, cпівучий жбан ( рос. «поющий тазик»).

Ханг – це справжній «дзенський» інструмент, на якому можна грати без музичної освіти – інтуїтивно імпровізуючи, його звучання нагадує тибетські чаші, арфу, гонг. Розмаїття та об’ємність досягається завдяки формі – двох напівсфер, нижньої «Гу», верхньої «Дінь», а також гармонійним обертонам. Грають на інструменті, натискаючи на металеві пластини або вм’ятини пальцями, нігтями, кулаками й ліктями.

 

http://www.youtube.com/watch?v=mlH8yDxJNHk»

 

Чекаємо Вас за адресою:

вул. Володимирська,4

Резерв столиків за тел.:

+380 (44) 331-59-48

+380 (67) 231-80-16