категорії: новина

Руський Клуб «Культ Ра» запрошує на Свято Купайла

теґи: Країна мрій, Культ РА, Свято Купайла

 

В день Літнього Сонцестояння 21-го червня о 18:00 на Києвій Горі біля Музею Історії України, вул. Володимирська, 2, вільні жителі У-Країни Мрій під керівництвом Олега Скрипки, Олександра Ваврика, братів Капранових, Фагота, Іларії запалять Живий Вогонь, пронесуть його у веселій Купальській ході до Труханова острова, де відсвяткують весілля Сонця та Води за споконвічними традиціями предків.

Так цього року Святом Купайла від Руського Клубу «Культ Ра» відкриється дев`ятий етнічний фестиваль Країна Мрій 2012.
__________________________________________
З 17:00 ви можете власноруч сплести купальський віночок із польових квітів та пригоститися запашним «Іван-чаєм» або прохолодними напоями у руському Клубі «Культ Ра».

О 18:00 почнеться обряд видобування Купальського Вогню і святкова хода на Труханів острів.

Чарівне дійство на острові триватиме з 19:00 до 23:00 на галявині біля центральної алеї, в 50-ти метрах від Пішоходного мосту через Дніпро.

Усі бажаючі матимуть унікальну нагоду побачити традиційні українські обрядові дійства. Ви зможете взяти участь у вінкоплетінні, очищенні Купальським вогнем, побачити пускання вогняного колеса у воду, потоплення Марени, спалення Купайла та пошукати чарівну квітку папороті. У програмі свята також співи, хороводи та купання.

Окрім незабутніх вражень від програми свята, «Культ Ра»( http://kultra.org) пропонує своїм шанувальникам отримати справжнє кулінарне задоволення і скоштувати українські страви, приготовлені з органічних та фермерських продуктів. У стравосписі ресторації ви знайдете смачнуі випічку, приготовану за рецептами русинів по ціні від 19 грн. і пироги від 23 грн, вареники з органічного борошна з різноманітними начинками від 57 грн., національні українські перші страви 5 видів окрошки від 48 грн, декілька видів борщу, царську уху. І звичайно ж, прикрасою меню є основні страви серед яких: «Планія перепілочки» (118 грн.), «Яхнія зі струга (форелі) 136 грн. «Богатирська здобич» зі свинини (115 грн)., «Яловичина в пряних травах» (135 грн). та ін.

Чекаємо на вас!