категорії: новина

Вечорниці Свята Долі дівочої!

теґи: Руський клуб «Культ РА», вечорниці, гадання

Вечорниці Свята Долі дівочої Наші предки вірили, що при народжені Бог посилає дитині Долю – добру та щасливу, або ж Недолю – лиху та нещасну. Доля – донька Макоші та сестра Недолі, як і Мокоша, вона є втіленням Матері Ладі.

Щоб якось задобрити Долю наші пращури всіляко намагались її закликати та частувати.

Свято Богині Долі, це одне з ряду ворожільних свят, які припадають на час повного завершення жнив та підготовки до зимового періоду. В цей день молоді дівчата влаштовували різноманітні гадання, закликали Долю до каші, а хлопці з нетепнінням чекали обряду «Кликання судженого».

Цікаво поворожити і заміжнім жінкам, і одруженим чоловікам, щоб почастувавши Долю, здобрити її, аби та принесла добробут і щастя усій родині та близьким.

Після обрядів та гадань всі веселелись і танцювали на вечорницях, співаючи пісні про Долю, влаштовували розваги та гуляння.

Запрошуємо дівчат і хлопців, панів та панянок на файні ВЕЧОРНИЦІ Свята Долі дівочої! На Вас чекають сакральні закликання та частування Долі, гадання, співочо-танцювальний майстер-клас, запальна музика, частування ритуальною кашею, гадання на смачнючих варениках зі спРАвжнього органічного борошна, пригощання солодким та корисним узваром!

Долучитись до унікального дійства вартує 100 грн:)

Чекаємо на Вас! Вітається традиційний український одяг;)

Руський Клуб «Культ Ра»

Вул. Володимирська, 4

Тел.. 044 331 59 48, 067 231 80 16

А соь так ми гуляли на минулих вечорницях, що були з Олегом Скрипкою, в Руському Клубі "Культ Ра":