категорії: новина

Новий номер журналу "Українська культура" вже в книгарні "Культ Ра"!

теґи: журнал, книжкова новинка, українська культура

 Журнал Новий номер журналу "Українська культура" вже в книгарні "Культ Ра"!


 

 

Свіже число «Української культури» сповнене надзвичайних досліджень і зізнань, розповідей про покликання  та оповідей про мандри його авторів світом.

 

Сто років тому Михайло Коцюбинський написав свою повість «Тіні забутих предків», і головне дослідження цього числа присвячене впливу кінострічки «Тіні...» Сергія Параджанова на японські фільми жахів, тобто українське кіно та література досі мають неймовірну силу впливу, перш за все – у подоланні страху. Помітивши це, редакція зрозуміла, що випадкових збігів не буває, тому черговий «УК» ставить питання: чи можна боятися власного страху і чи варто?

Фотопроект «Азіз», зізнання кобзаря Тараса Силенка, поезія Андрія Голяка, інтерв’ю з Джамалою, архітектором Віктором Зотовим, канадським куратором Ігорем Голубицьким  – про віру в себе, про історію власного народу та його голоси, як поклик до нових звершень, про молодих і талановитих,  про гру за власними правилами і вірність самому собі, про сміливість у небажанні бути схожим на когось. Також у номері рубрики «Тенденції» і «Рецензії», які дозволяють жити у здоровому критичному дискурсі, гід по 41-й «Молодості», вуличне мистецтво та мандрівки українців. Крім того, читачі мають можливість ознайомитись з оповіданням «Страхи» галицького священика Івана Гавришкевича, який на 36 років тематично випередив Брема Стокера з його «Дракулою».

 

Нагадаємо, що цього року видання відзначало своє 90-річчя. Спеціальний англомовний випуск «УК» було представлено на відкритті українського павільйону на 54-ій Венеційській бієнале, а у серпні 2011 друге число журналу було презентоване в Києві. Нове число «УК» поширювалось на відкритті оновленої експозиції у PinchukArtCentre.