Зустрічаймо Нове 7520 літо Орійської Доби з гуртом «Царина» в Руському Клубі «Культ Ра»

теґи: 7520 Літо, Водіння Кози, новоліття, Орійська Доба, свято, танці, хороводи, Царина, обряди, Подія, подія Києва, цікава подія
Початок: 21.03.2012 19:00
Місце: Руський клуб «Культ РА»
Адреса: Київ, вул. Володимирська, 4
Предмет події: 7520 Літо, Водіння Кози, новоліття, Орійська Доба, свято, танці, хороводи, Царина, обряди, Подія, подія Києва, цікава подія Кількість відвідувачів: 0

21.03 7520 літо_21 березня день рівняється з ніччю. Сонячний диск, перетнувши небесний екватор, перейде у Північну півкулю небесної сфери і розпочнеться в Північній Півкулі Землі астрономічне Літо. І в цей важливий День ми духом з’єднаємося з Новим Сонцем і разом з ним перейдемо в Нове 7520 Літо.

А Нове Літо пригостимо Щедрою Вечерою, куштуючи вареники – обов’язкову ритуальну страву цього вечора,  заспіваємо щедрівку, поводимо Козу – образ родючості і достатку, засіємо оселю збіжжям, поводимо хороводи та насолодимося виступом гурту «Царина».

На теренах України це свято весни і землеробства шанується та відзначається з прадавніх часів та має назву Масниця. В традиційній обрядовості початком природного року лишився перший місяць весни – березень, коли починає розмерзатися земля, зігріта палким духом весняного Сонця-Ярила. Практично вся структура свята і обрядів підпорядковується основній ідеї – зустрічі весни і перелітних птахів, першому виходу в поле.

Тому основна обрядодія цього дня – засівання осель українців збіжжям із відповідними примовляннями. Із самого ранку хлопці (дівчата засівати не ходили) набирають в рукавички й кишені зерна (жито, пшеницю, овес) і починають засівати. Спочатку власну домівку, потім у родичів, знайомих і сусідів: "Ой роди, Боже, жито – пшеницю, всяку пашницю! Добридень! Будьте здорові. З Новим роком!... На щастя, на здоров'я, на Новий рік!". Ходять і цілі ватаги з козою та вертепом.

Новоліття збереглося в Культурі багатьох народів, зокрема, іранських, тюркських, кавказьких і називається Наврез або Новруз. Воно насичене різними традиційними обрядами, ритуалами, прикметами, гаданнями.

21 березня  19.00. Вхід – 50 грн.

Ресторація «Культ Ра» радить скуштувати цього Святкового вечора обрядові страви:

БУЛЬЙОН ІЗ ПІВНЯ з локшиною (300 г, 67 грн) із селерою та морквою.Супчик на бульйоні з домашнього півника, в який входить власноруч зроблена локшина, морква, селера, цибулька та м’ясо півника. А наш шеф-кухар обов’язково прослідкує чи «втече» локшина з каструлі, що за прикметою означає, що рік буде врожайним.

 

 

 

 

Гадальний набір з 10 вареничків, за допомогою якого можна визначити що ж очікує Вас в найближчому майбутньому.

 

 

 

 

 

СОНЯЧНІ МЛИНЦІ з вершковим маслом (100 г, 29 грн). Сонячні млинці з вершковим маслом, з червоною ікрою, з грибами та смаженою капусткою, з домашньою куркою та грибами, з домашнім сиром, з ягідками лісовими, з творогом, горіхом і журавлиною, з маково-горіховою начинкою, з яблуками молодильними, вишиванку.

 

 

 

 

ЖИТНІЙ ХЛІБЕЦЬ з насіннячком льону, коноплі, бринзою, чорносливом і сушеними травамиТа обов’язково житній хлібець з насіннячком льону, коноплі, бринзою, чорносливом і сушеними травами.

 

 

 

 

 

УХА ПО-ЦАРСЬКИ в житній буханці (300 г, 90 грн)А для тих, хто дотримується посту: голубці з пшоном та грибами, уху по-царськи в житній буханці, пшеницю з білими грибочками, приготовлену за таємними рецептами.

 

 

 

 

 

І, звичайно ж, напої: живий Медовий Квас Косацький, Сурію, домашню молочну сироватку.

 

Руський Клуб «Культ Ра»
Києва Гора, Вул. Володимирська, 4
Тел.: (067) 231-80-16; (044) 331-59-48         
KULTRA.ORG, info.kult.ra@gmail.com

 
Я був там